29 april: De Gouw

De Gouw is een denkbeeldige plaats in het verhaal ‘Lord of the Rings’ van schrijver Tolkien. Het ligt tussen Brandewijn in het oosten en de Verre Duinen in het westen. Voor de film van ‘Lord of de Rings’ heeft componist Howard Shore de muziek geschreven. Hij vindt dat de muziek heel goed bij de sfeer van de denkbeeldige plaats past.

Luister drie minuten naar de muziek van ‘De Gouw’. Hoe klinkt de muziek? Zou het een vredig dorpje zijn of een drukke stad? Is het een mooie of lelijke plaats? Zijn de inwoners vrolijk of verdrietig? Maak een tekening van de denkbeeldige plaats en de inwoners terwijl je naar de muziek luistert.

The Shire (concerning the hobbits) door Lord of the Rings Symphony Orchestra, gecomponeerd door Howard Shore.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s