27 mei: gelegenheidsmuziek

Een wereld zonder muziek is tegenwoordig moeilijk voor te stellen. Want muziek kom je tegen in allerlei vormen en op verschillende plaatsen. Sta je telefonisch in de wacht, dan hoor je een muziekje. Winkel je in een supermarkt, dan is de kans groot dat je de radio hoort. Muziek speelt ook een belangrijke rol bij feestdagen en feesten. Kun je een feest noemen en de muziek die daarbij hoort?

Bij bijzondere gelegenheden is er altijd muziek aanwezig; bijvoorbeeld op een huwelijk, bij een begrafenis, bij een kerkdienst en bij een voetbalwedstrijd. Luister naar het filmpje. Bij welke gelegenheid wordt deze muziek gespeeld denk je? Welk gevoel krijg je van de muziek? Zou het ook op een andere gelegenheid gespeeld kunnen worden?

Wedding March (uit A Midsummer Night’s Dream) van Felix Mendelssohn door het Berliner Philharmoniker o.l.v. Claudio Abbado.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s