20 juni: lekker dansen?

Luister naar de dansmuziek van Georg Friedrich Händel en kijk hoe vier dames en vier heren hierop dansen. Ze doen een dans uit de 18e eeuw, dus die dans is al minstens 300 jaar oud! Wat valt je op aan de dans? Kun je een verschil noemen tussen de dans van toen en dans van nu?

Is het een vrolijke, strenge, plechtige of losse dans? Vind je de dans goed bij de muziek passen? En wat valt je op aan hun uiterlijk en de zaal waarin ze dansen? Hoe zou je zelf op deze muziek dansen?

Sarabande de Folie d’Espagne van Georg Friedrich Händel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s