24 juni: Midzomernachtsdroom

De langste dag van het jaar gaat met een sprookjesachtige schemering over in de kortste nacht van het jaar. Afgelopen nacht was het midzomernacht (een nationale feestnacht in Scandinavië).

Midzomernachtsdroom is een beroemd liefdesverhaal van Shakespeare: wat gebeurt er als je verliefd bent, maar de ander niet op jou? De vier jonge geliefden Hermien, Lysander, Egbert en Helena maken het mee. Hermien moet trouwen met Egbert, maar is helemaal niet op hem verliefd. Hermien heeft een oogje op Lysander. Haar beste vriendin Helena ziet Egbert wel zitten, maar hij wil niks van Helena weten…

Het elfje Puck probeert de vier jonge geliefden te helpen met een liefdesdrankje. Maar als Puck, nadat ze alle vier in slaap zijn gevallen, de liefdeszalf op hun ogen smeert lijkt alles in de soep te lopen… Luister drie minuten naar dit muziekfragment (tot 43:45″) en verzin zelf hoe het verhaal verder gaat!

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jasper de Waal speelt het familieconcert ‘Een Midzomernachtsdroom’ van Felix Mendelssohn. Het verhaal van Shakespeare, in een bewerking van Reggie Naus, wordt verteld door Maartje van de Wetering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s