19 juli: gevoel van de muziek

We gaan luisteren naar een stukje ‘Élégie’ van de Franse componist Gabriel Fauré. Een élégie is een klaagzang of muziekstuk waarin het verlies van een persoon wordt betreurd. Componisten proberen vooral pijn en verdriet in zo’n muziekstuk te verklanken, maar vaak ook de verheerlijking van de doden.

Beluister dit filmpje vanaf 16.25 tot 17.10 minuten (of langer). Welk gevoel krijg je van de muziek? Kijk eens naar het gezicht van de celliste (Harriet Krijgh) en de dirigent, hoe kijken ze? Hebben zij dezelfde gezichtsuitdrukking als jouw gevoel of niet? Het leuke van gevoel en muziek is: iedereen kan een eigen gevoel bij de muziek krijgen: er is geen goed of fout.

Élégie van Gabriel Fauré door Phion, symfonieorkest van Gelderland & Overijssel o.l.v. dirigent Shizuo Z Kuwahara.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s