26 juli: Chopstakovich

Jesse Sieff kan erg goed drummen. Kijk en luister maar eens naar dit filmpje. Hoe noem je de trommel waarop hij slaat en waarom heet dat ding zo? Welke kunstjes doet Jesse? En waar slaat hij nog meer op dan alleen op het vel van zijn trommel?

Het stuk heet ‘Chopstakovich’, dat spreek je uit als tjop-sta-ko-vietsj. Weet je waarom hij dat zo heeft genoemd? De muziek die je erbij hoort is namelijk van de Russische componist Shostakovich [sjos-ta-ko-vietsj] en ‘chop sticks’ zijn Chinese eetstokjes, daar bedoelt hij vast zijn drumstokken mee…

‘Chopstakovich’ gecomponeerd en gespeeld door Jesse Sieff met het tweede deel (Allegro Molto) van de Symfonie in c mineur, Strijkkwartet nr. 8 van Dmitri Shostakovich.

(Antwoorden: snare drum, omdat er snaren gespannen zijn vlak onder het vel. Hij jongleert met de stokjes in zijn hand en in de lucht, hij slaat ook op de rand van de snare drum en met de stokjes op elkaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s