27 juli: je herkent meer klassiek dan je denkt!

Hoeveel klassieke muziekjes ken je? Wist je dat je meer klassieke muziek herkent dan je in eerste opzicht zou denken? Klassieke muziek wordt namelijk vaak gebruikt in reclames, films en in games. Het kan dus goed dat je muziek herkent van Mozart, Verdi, Beethoven, Strauss, Tsjaikovski, Bach, Vivaldi, Brahms, Bizet en vele andere componisten!

Ook op Youtube worden regelmatig klassieke deuntjes gebruikt als achtergrond bij filmpjes. In dit Youtube-filmpje wordt zelfs een wereld record verbroken met bekende klassieke melodieën! Een speelgoedtrein rijdt langs een lange rij glazen. Wel bijna 3000 glazen, die allemaal gevuld zijn met water. Hoe meer water er in een glas zit, hoe hoger de toon klinkt wanneer de trein er tegenaan tikt. Kun je tellen hoeveel liedjes er door de trein worden gespeeld? Steek je hand op wanneer je een klassiek deuntje herkent.

Klassieke muziek gespeeld door miniatuur trein door Miniatur Wunderland.

Antwoord: 0:04 Johann Strauß – Radetzky Marsch 0:19 W. A. Mozart – Rondo alla turca 0:36 Jaques Offenbach – Can Can aus Orpheus in der Unterwelt 0:58 Giacomo Rossini – Finale aus der Ouvertüre zu Wilhelm Tell 1:17 Georges Bizet – Ouvertüre zu Carmen 1:23 Johannes Brahms – Ungarischer Tanz No. 5 1:38 L. v. Beethoven – Für Elise 1:49 Felix Mendelssohn Bartholdy – Hochzeitsmarsch aus Ein Sommernachtstraum 2:00 Georges Bizet – Toreador aus Carmen 2:07 Johann Pachelbel – Kanon in D 2:21 W. A. Mozart – Eine kleine Nachtmusik 2:31 Giuseppe Verdi – La donna è mobile aus Rigoletto 2:41 Maurice Ravel – Bolero 2:57 W. A. Mozart – Arie der Königin der Nacht aus der Zauberflöte 3:14 Edvard Grieg – Morgenstimmung aus Peer Gynt 3:26 Bedrich Smetana – Die Moldau 3:38 Luigi Boccherini – Menuett 3:53 Guiseppe Verdi – Brindisi aus La Traviata 4:01 Georges Bizet – Habanera aus Carmen 4:15 W. A. Mozart – Symphonie in g-moll KV 550 4:36 Giuseppe Verdi – Triumphmarsch aus Aida 4:49 Antonio Vivaldi – Der Frühlung aus den 4 Jahreszeiten 5:06 Richard Wagner – Treulich Geführt aus Lohengrin 5:14 L. v. Beethoven – Finale aus der Symphonie Nr. 9 5:29 J. S. Bach – Toccata und Fuge in d-moll 5:35 L. v. Beethoven – Symphonie Nr. 5 c-moll, 1. Satz 5:38 P. I. Tchaikovsky – Blumenwalzer aus dem Nussknacker (danke an MSO Database :)) 5:47 Georg Friedrich Händel – Hallelujah aus dem Messias (28 muziekstukjes)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s