20 oktober: Spiegels in de spiegel

Het stuk dat we nu gaan luisteren heet ‘Spiegel im Spiegel’. Dat betekent spiegels in de spiegel. Wanneer je twee spiegels tegenover elkaar zet en erin kijkt, dan ontstaan er oneindig veel spiegelbeelden. Het muziekstuk lijkt ook oneindig te klinken.

Leg je hoofd op je armen en rust lekker op je tafeltje. Doe je ogen dicht en luister drie minuten naar de muziek. Lukt het je om helemaal rustig en ontspannen te worden? Welk gevoel krijg je van de muziek? Kun je er lang naar luisteren denk je?

‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt uitgevoerd door Leonhard Roczek (cello) en Herbert Schuch (piano).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s