21 oktober: Romeinse soldaten

De Italiaanse componist Ottorino Respighi schreef een stuk dat ‘De pijnbomen van Rome’ heet (pijnbomen zijn naaldbomen zoals de den). In het laatste deel hoor je het Romeinse leger marcheren onder de oude pijnbomen via de Via Appia (een weg in het oude Rome) naar het centrum van Rome. Het is een triomfmars. Wie weet wat een triomfmars is? Hoe zal de muziek klinken denk je?

Luister vanaf 18.20 min. naar het slot van ‘Pini di Roma’. Hoe klinkt de muziek? Kun je goed horen dat het leger gewonnen heeft? Hoe hoor je dat? In welk instrument hoor je het marcheren (lopen) van het leger?

Ottorino Respighi – Il pina della Via Appia uit ‘Pini di Roma’ uitgevoerd door Gimnazija Kranj Symphony Orchestra o.l.v. Nejc Bečan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s