25 oktober: Opera

We gaan vandaag achter de schermen kijken bij het kostuumatelier van de Nationale Opera in Amsterdam. Wie weet wat een kostuum is? Kostuums zijn de kledingstukken die de spelers van een toneelstuk of opera dragen tijdens de uitvoering. Alle kleding, hoeden en schoenen worden speciaal gemaakt voor de uitvoering.

De muziek die je hoort is van ‘De Babier van Sevilia’ van de Italiaanse componist Gioacchino Rossini. Er wordt in het Italiaans gezongen. Het verhaal gaat over een Italiaanse kapper. Kijk en luister drie minuten naar het filmpje. Welke kostuums worden voor deze opera gemaakt? Lijkt het je leuk om deze opera te bezoeken? Waarom wel of waarom niet?

Behind the scenes – Kostuumafdeling van de Nationale Opera – Il Barbiere di Siviglia van Gioacchino Rossini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s