10 januari: A wonderful town

‘A Wonderful Town’ vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen die in 1935 het Amerikaanse platteland verlaten om in New York als schrijfster en actrice een nieuw bestaan op te bouwen en hun geluk te beproeven. De muziek van Bernstein met veel jazzinvloeden brengt je meteen naar de sfeer van de jaren 30.

Luister naar het openingsstuk tot 2.15 min. Je hoort o.a. een Ierse dans, de drukte van de stad New York en de heimwee van de twee zussen naar het platteland, maar in welke volgorde hoor deze drie dingen? Luister goed welk gevoel je van de muziek krijg; zin om te dansen? Heimwee? Of de drukte/haast van de stad? Wat is de juiste volgorde?

‘A Wonderful Town’ van Leonard Berstein door Birmingham Contemporary Music Group o.l.v. dirigent Simon Rattle.

(antw: drukte van de stad, heimwee, Ierse dans).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s