27 januari: een wonderkind

Mozart wordt vaak een wonderkind genoemd. Wat is een wonderkind? Het wil zeggen dat iemand als jong kind een bijzonder talent bezit bijvoorbeeld op het gebied van muziek of sport. Iets wat andere kinderen op die leeftijd nog niet kunnen.

Mozart is het grootste wonderkind uit de klassieke muziek. Toen hij vier jaar was schreef en speelde hij al muziek en gaf concerten over de hele wereld. Hij speelde fantastisch viool en piano en heeft voor veel koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen concerten gegeven.

In dit filmpje zie je een jongen van 8 jaar oud, die erg goed piano kan spelen. Beluister de eerste drie minuten. Hoe zou jij het vinden om met een groot orkest een concert te geven? Lijkt het je spannend om solo’s (in je eentje) te spelen? En welk instrument zou jij graag willen spelen?

Pianoconcert nr. 8 van Mozart gespeeld door Evander Eijsink Pianist (8 jaar!) met het Orkest van het Oosten o.l.v. Jan Willem De Vriend (Huidige: Phion, symfonieorkest van Gelderland & Overijssel).

Een gedachte over “27 januari: een wonderkind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s