30 januari: Europees Volkslied

Het Europese volkslied is een gedeelte uit de negende symfonie die in 1823 werd gecomponeerd door Ludwig van Beethoven. In 1972 koos de Raad van Europa, die ook de Europese vlag had ontworpen, het thema “Ode aan de vreugde” van Beethoven als Europees volkslied, dus Beethoven zelf heeft het nooit geweten…

In het programma ‘Maestro’ mogen bekende Nederlanders voelen hoe het is om een groot orkest te dirigeren. Lijkt jou dat ook leuk? Waarom wel/niet? Kijk goed hoe Leona Philippo het doet. Wat geeft een dirigent allemaal aan? En welke gebaren en gezichtsuitdrukkingen geeft ze?

9e Symfonie van L. van Beethoven, Ode an die Freude. Uitgevoerd door Orkest van het Oosten en Nederlands Concert Koor olv Leona Philippo, voor het AVRO-programma ‘Maestro’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s