9 maart: muziekwedstrijd!

Wie van jullie weet wat een concours is? Als je de titel van vandaag hebt gelezen, dan weet je het al: een concours is een muziekwedstrijd. Tijdens een concours mag het publiek en een deskundige jury beslissen wie zij het mooist op een instrument vinden spelen. Dat is niet gemakkelijk om te te bepalen, zeker niet wanneer je verschillende instrumenten en muziekstukken met elkaar moet vergelijken!

Beluister drie muziekinstrumenten in onderstaand filmpje vanaf 1.50 min. en bepaal dan zelf welke van de drie je het mooist vindt. Aan het eind van het filmpje kun je zien wie er gewonnen heeft en waarom. Ben je het met de jury eens? Waarom wel/niet?

Lijkt het je leuk en spannend om zelf mee te doen aan een concours? En wil je een keer optreden in Het Concertgebouw Amsterdam? Dat kan! Want er is een muziekwedstrijd voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Speel je jazz, pop, rock, hiphop of klassiek? Alle genres, alle instrumenten en alle niveaus zijn welkom!

Doe mee aan het Koninklijk Concertgebouw Concours 2023
Aanmelden kan tot en met dinsdag 18 april 12.00 uur via deze link

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s