31 maart: lentedans

‘Lente in de Appalachen’ is balletmuziek, geschreven door de Amerikaanse componist Aaron Copland. De muziek en de dans werd in 1944 voor het eerst uitgevoerd en was meteen erg populair. Copland heeft er zelfs een grote prijs voor ontvangen (Pulizer Prize for Music).

Kijk eerst een keer naar dit filmpje en kijk goed naar de bewegingen van de dansers. Daarna zetten we het filmpje nogmaals aan en mag je staand achter je stoel met je armen bewegingen maken die jij vindt passen bij de muziek.

‘Appalachian Spring’ van Aaron Copland met dans van Martha Graham. Animatie van MaGiKworld animation.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s