24 april: De Luit

De luit is een snaarinstrument dat met de vingers wordt bespeeld. Het lijkt op een gitaar, maar heeft veel meer snaren en een ronde houten klankkast (in de vorm van een half ei). Het instrument bestaat al heel erg lang en komt uit Arabië. Voorlopers van de luit werden al in Oud-Egypte gebruikt, zo’n 2000 jaar voor Christus!

Luister twee minuten naar de Prelude van J.S. Bach. Vind je de luit een mooi instrument? Waarom wel of waarom niet? Kun je tellen hoeveel snaren deze luit heeft? Waarvoor zouden de knopjes zijn die op het uiteinde van de luit zitten? Wat vind je van de muziek?

Prelude in C mineur van J.S. Bach door David Tayler.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s