25 april: De Harp

We gaan vandaag luisteren naar een muziekstuk dat wordt gespeeld op een harp. Heb je wel eens live een harp gehoord? De Nederlandse harpiste Lavinia Meijer speelt een muziekstuk van de Amerikaanse componist Philip Glass.

Luister twee minuten naar deze muziek. Word je er rustig van of juist niet? Hoeveel kleuren hebben de snaren van de harp? En waarom hebben de snaren verschillende kleuren denk je? Komen de hoge tonen van lange of korte snaren? En de lage tonen?

‘Metamorphosis’ van Philip Glass door Lavinia Meijer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s