26 april: Goldberg variaties

De pianist Glenn Gould is gek op de muziek van Bach. ‘Wanneer ik mijn leven zou moeten doorbrengen op een onbewoond eiland’, zei de pianist, ‘en ik daar maar naar één componist zou mogen luisteren, zou dat zeker Bach zijn. Ik kan geen andere muziek bedenken die zo alomvattend is, die me altijd zo diep ontroert.’

Welke muziek van welke artiest zou jij meenemen naar een onbewoond eiland? Kun je daar uren naar luisteren? Waarom vind je die muziek zo mooi?

Luister twee minuten naar de pianomuziek van Bach en luister tegelijkertijd goed naar je eigen lichaam. Wat gebeurt er? Word je rustiger of juist onrustig van de muziek? Welk gevoel krijg je van de muziek?

Goldberg Variations van J.S. Bach door Glenn Gould.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s