27 april: Mijn eigen koning, dat ben ik zelf

Vandaag is het Koningsdag. In aanloop naar de troonswisseling (2014) is trompettist Eric Vloeimans bij het tv-programma Pauw & Witteman te gast en speelt daar het zelfgeschreven muziekstuk “Mine Own King Am I”. Onderin beeld staat: hét beste alternatief voor het koningslied. Een majestueuze ode aan koning Willem Alexander.

Maar deze koning is niet die van Nederland, met een koninkrijk en onderdanen….. Deze koning is de baas, die jij zélf bent, van je eigen innerlijke koninkrijk, het koninkrijk van je ziel. Daarvan ben jij de enige koning, van een onneembare burcht die alleen van jou is, die jouw ziel is…. “Mijn eigen koning…. Dat ben ik zelf …” Wat denk je dat Eric hiermee bedoelt?

Luister drie minuten naar dit muziekfragment. Welk gevoel krijg je van de muziek? Welke twee instrumenten spelen de hoofdrol?

“Mine own King am I” door Eric Vloeimans en André Kerver, begeleid door het Orkest van het Oosten. Dit was de toegift van het afscheidsconcert van André Kerver, als solo-klarinettist bij het Orkest van het Oosten, op vrijdag 10 maart 2017 in het Muziekcentrum Enschede.

https://wikikids.nl/Koningsdag_(Nederland)
http://www.ericvloeimans.nl
http://www.borboletamusic.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s