28 april: Koningin Dido

Volgens de Romeinse mythologie bracht de Trojaanse held Aeneas tijdens zijn reizen een bezoek aan Koningin Dido. Zij werd verliefd op hem, maar helaas kon Aeneas niet bij haar blijven. Van dit oude Romeinse verhaal maakte de Engelse componist Henry Purcell in 1688 een opera.

Luister twee minuten naar het lied van Dido. Hoe kun je zien dat ze een koningin is? Wat vind je van haar kleding? Het lijkt alsof ze in een vrolijke discotheek staat, maar klinkt haar lied ook vrolijk? Wat vind je van het lied?

‘When I am laid in earth’ uit Dido en Aeneas van Henri Purcell door Jessye Norman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s