4 mei: Schindler’s List

Vanavond wordt de Nationale Dodenherdenking gehouden in Nederland ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Er wordt aandacht besteed aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, andere oorlogen en het belang van vrijheid. Vervolgens is om 8 uur iedereen twee minuten stil.

Heel veel mensen bezoeken deze week de herdenkingsmonumenten en leggen er bloemen neer. Veel mensen die een vlag in huis hebben zorgen ervoor dat ze op 4 mei de vlag half stok ophangen. Als je de vlag dus niet helemaal in top ophangt betekent het dat je rouwt. Op bevrijdingsdag hangen ze juist allemaal wel in top.

We luisteren vandaag naar twee minuten van de filmmuziek van ‘Schindler’s List’. De Duitse zakenman Oskar Schindler redde in de Tweede Wereldoorlog het leven van 1100 Joden door hen werk te geven in zijn fabriek. De filmmuziek werd gecomponeerd door John Williams. Je hoort veel Joodse klanken in de muziek. Welk gevoel hoor je in de muziek?

Violiste Carla Leurs, begeleid door Phion, orkest van Gelderland & Overijssel, onder leiding van dirigent Ernst van Tiel.

https://wikikids.nl/Nationale_Dodenherdenking
https://wikikids.nl/Oskar_Schindler

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s