5 mei: Wilhelmus

Op bevrijdingsdag vieren we onze vrijheid. Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd door de geallieerde soldaten. De Duitsers waren verslagen en Nederland was weer vrij. Om dit feit te herdenken wordt ieder jaar bevrijdingsdag gevierd. Alle vlaggen die op 4 mei met dodenherdenking half stok hingen worden nu weer in de top gehesen.

Tijdens de Tweede Wereld Oorlog was het Nederlandse volkslied verboden, maar koningin Wilhelmina deed via Radio Oranje geheime toespraken aan het Nederlandse volk, en deze werden elke keer afgesloten werden met het Wilhelmus.

Wist je dat het Wilhelmus door het Guinness Book of Records wordt beschouwd als het oudste volkslied ter wereld?! Luister naar deze versie van het volkslied en vertel welke instrumenten(groepen) het Wilhelmus spelen. Ken je de tekst van het eerste couplet?

Het Wilhelmus door het symfonieorkest van André Rieu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s