10 mei: De vuurvogel

De vuurvogel is een fabeldier uit sprookjes (o.a. de verhalen van Harry Potter). Het wordt ook weleens een feniks genoemd. Het magische dier heeft ogen van edelstenen en vlammende veren. Het steelt gouden appels uit de tuinen van de tsaar (de Russische koning).

Luister vanaf 8.00 min. tot het eind goed naar de muziek van de Vuurvogel, geschreven door de Russische componist Igor Stravinsky. Hoe klinkt deze vogel?

Hoe zou een vuurvogel eruit kunnen zien? Hoe loopt of vliegt een vuurvogel? En hoe groot zal hij zijn? Welke kleur hebben de vleugels van de vuurvogel? Teken je eigen vuurvogel terwijl je naar de muziek luistert. Welke kleuren heb je nodig voor vuur? Omdat het een fantasiedier is, kun je de vogel zo gek en bijzonder maken als je zelf wilt!

De Vuurvogel van Igor Stravinsky door het Wiener Philharmoniker o.l.v. Pierre Boulez.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s