12 mei: kunstschaatsen

Veel sporten worden uitgeoefend op klassieke muziek. Denk bijvoorbeeld aan turnen, ballet, dressuur en kunstschaatsen. We gaan vandaag kijken en luisteren naar een filmpje met twee kunstschaatsers die op de Olympische Spelen in PyeongChang goud hebben gewonnen.

Bekijk het filmpje van 1.00 tot 3.00 minuten. Luister goed naar de muziek: welke instrumenten hoor je? Passen de bewegingen op de muziek? En welk gevoel krijg je van de muziek? Zie je dat gevoel ook terug in de schaatsbewegingen en in de mimiek (gezichtsuitdrukking) van de schaatsers?

Aljona Savchenko en Bruno Massot op de Olympische Winterspelen 2018 in PyeongChang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s