18 mei: duet concertino

In het Duet Concertino van componist Richard Strauss spelen twee muziekinstrumenten de hoofdrol. Welke twee instrumenten zijn dat? En kun je drie verschillen noemen tussen deze twee instrumenten? Bijvoorbeeld de manier waarop ze geluid maken en hoe ze eruit zien? Welk instrument vind je het mooiste? Luister vanaf 1.50 min. drie minuten naar de muziek.

Duett Concertino van Richard Strauss door Thorsten Johanns (klarinet) en Ole Kristian Dahl (fagot) en het WDR Sinfonieorchester Köln o.l.v. Dan Ettinger.

(Verschillen: de klarinet is zwart, de fagot bruin, de klarinet is kleiner dan de fagot en kan daarom hogere klanken maken. De fagot is groter en kan daardoor lagere klanken maken. De fagot wordt bespeeld met twee rietjes. De klarinet heeft 1 rietje. Het mondstuk (gedeelte dat je in je mond steekt) ziet er daarom ook heel anders uit.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s