Live klassieke muziek in de klas en in de concertzaal!

Wist u dat in Nederland fantastische schoolconcerten worden ontwikkeld speciaal voor leerlingen in het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs? Wist u dat leerlingen dan echt niet een uur lang stil hoeven te zitten en hun mond moeten houden? Sterker nog: leerlingen zingen en dansen mee met het orkest en zitten op het puntje van hun stoel!

Op deze pagina geef ik een aantal voorbeelden van schoolconcerten van Phion, orkest van Gelderland en Overijssel. Filmpjes geven een beeld, maar het allerbeste kunt u een schoolconcert live ervaren! Elk orkest in Nederland organiseert schoolconcerten, dus kijk vooral wat het orkest bij u in de buurt voor uw leerlingen kan betekenen en ontdek live de kracht van klassieke muziek!

‘Lejo ontdekt het orkest’ voor basisonderwijs groep 1 t/m 4:

‘Lejo ontdekt het orkest’ is ontwikkeld door het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest (nu samen Phion) en Philharmonie Zuid Nederland met componist Toek Numan en poppenspeler Leo Petersen.

‘Meedoe-concert Broer’ voor basisonderwijs groep 5 t/m 7 en speciaal onderwijs:

Meedoe-concert Broer is ontwikkeld door Orkest van het Oosten (nu Phion) en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland.

‘The Young Knights of the Proms’ met voortgezet onderwijs:

Young Knights of the Proms is ontwikkeld door VO-scholen in Almelo (Het Noordik, Pius X en het Canisius) en het Orkest van het Oosten (nu Phion).